• Onze Missieverklaring
  • Onze Geschiedenis
  • Bekroond

Wie Wij Zijn

 

Onze Missieverklaring

Onze missie is het volgende te willen zijn: Een toonaangevende fabrikant van teakhouten tuinmeubels
met een merk dat staat voor de hoogste kwaliteitsnorm.

Iconisch en Traditioneel

Barlow Tyrie staat wereldwijd bekend voor de outdoor recreatie meubelen met de hoogste kwaliteit en stijl. Onze internationale reputatie is gedeeltelijk gebaseerd op onze superieure designelementen. Deze elementen die worden gedeeld met het t kwaliteit interieurmeubilair, maak een meubelstuk 'bevallig' voor het oog en het lichaam.


We bestaan al sinds1920, Barlow Tyrie is nog altijd een familiebedrijf en nu is de derde generatie aan de beurt met Peter Tyrie en Peter's zonen, James en Mark, ze zijn werkzaam in het management en productdesign. Wij zijn gespecialiseerd in de vervaardiging van teak meubelen, waaraan wij roestvrij staal, gepoedercoat aluminium, Eucalyptus en met de hand geweven synthetische vezels hebben toegevoegd.


Deze reeksen hebben bewezen een ongelooflijk succesvol te zijn met een sterke vertegenwoordiging in de huidige Barlow Tyrie collectie; het deskundig gebruik van eerste klasse teak blijft echter centraal staan in het hart van het bedrijf en met de stijgende vraag naar kwaliteit teakmeubelen wordt het gebruik ervan getoond in een aantal nieuwe Barlow Tyrie reeksen.


Gedurende vele jaren hebben we onze keuze van hedendaagse en traditionele ontwerpen uitgebreid voor het buitenleven. Onze ontwerpers hebben attractief ontwerp gecombineerd met ergonomische prestaties om meubels te scheppen die het buitenleven openen naar een wereld van stijlvolle mogelijkheden.


Door onze inzet voor de productie van de beste vrijetijd buitenmeubelen zitten we nog altijd in de voorhoede van deze snel veranderende industrie en we blijven het beste tonen van de Britse design- en productie-expertise.


We danken onze bestaande klanten en u voor het kiezen van Barlow Tyrie en u kunt ervan verzekerd zijn dat onze klantenservice en nazorg overeenkomen met de kwaliteit van onze meubelen. Met trots heten u welkom bij de prestigieuze groep van Barlow Tyrie meubeleigenaars en we kijken ernaar uit om u van dienst te zijn.


Onze toewijding aan traditionele waarden: kwaliteit, vakmanschap, service en zorg

Als 's werelds oudste fabrikant van kwaliteit teak vrijetijdsmeubelen is ons teakhout ' eerste klasse 'plantage geteeld teak (Tectona Grandis) afkomstig uit Indonesië, verkregen door verantwoorde bosbouw.


Barlow Tyrie diversifieerde in de afgelopen jaren met de ontwikkeling van collecties in een verscheidenheid van materialen, gecombineerd met een tijdloze uitstraling. Onze collecties zijn samengesteld met behulp van hoogwaardige materialen en verfijnde traditionele bouwmethoden. Het is geruststellend om te weten dat onze ontwerper en ambachtslieden 'echte klassiekers' in de maak creëren met stijl en comfort die overeenkomen met onze Barlow Tyrie ethos.


Onze meubelen profiteren van de productiekennis en ervaring die we bezitten zodat u erop kunt vertrouwen dat onze producten worden vervaardigd volgens de hoogste standaard. Wij gebruiken alleen de best beschikbare materialen, ze zijn getest en goedgekeurd volgens de toepasselijke British Standards voor sterkte en veiligheid, u kunt er zeker van zijn dat ze een lange levensduur zullen bieden. Ons assortiment van meubilair omvat vele stukken die design awards hebben gewonnen en vaak zijn het gekopieerde klassiekers.


Wij zijn trots op onze nazorgservice die uitzonderlijke hulp bij na verkoop biedt, dit is inclusief een voortdurende relatie met onze klanten. Gedurende de levenscyclus van een product ondersteunt onze nazorgservice alle mogelijke vragen.

Onze Geschiedenis


Barlow Tyrie is in 1920 door Frederick Barlow en Victor Tyrie in Londen, Engeland opgericht. Al snel vestigden zij een reputatie voor hun buitenmeubels die bijna geheel met de hand werden gemaakt en volgens de hoogste normen.

In 1967 is Peter, zoon van de oprichter Victor Tyrie, bij de onderneming in dienst getreden en om het productieniveau te verhogen is men in een nieuwe fabriek in Braintree buiten Londen gaan produceren. De toenemende vraag naar de producten van de onderneming heeft geleid tot constante uitbreiding van deze fabriek met een huidige grondoppervlakte van 8.000m2.

In 1986 heeft de onderneming haar dochteronderneming Barlow Tyrie Inc. in New Jersey, V.S., opgezet om de grote markt voor vrijetijdsmeubelen in Noord-Amerika van dienst te zijn. Deze dochteronderneming heeft permanente showrooms in Chicago en in High Point, Noord-Carolina.

In 1992 heeft de onderneming haar dochteronderneming P.T. Barlow Tyrie Indonesia opgezet die zorg draagt voor een continutoevoer van teakhout uit de milieuverantwoorde plantages op het eiland Java. Deze stap is indertijd genomen toen er door de Indonesisch regering een verbod op de uitvoer van tot planken gezaagd timmerhout werd uitgevaardigd. De fabriek met een oppervlak van 18.000m2 verwerkt teakhouten blokken, tot planken gezaagd oven gedroogd timmerhout en produceert componenten en producten die geleverd worden aan de detailhandel en handelsklanten over de hele wereld.

De onderneming blijft een familiebedrijf en is nu in handen van de derde generatie met James en Mark, de zonen van Peter, die werkzaam zijn in verkoop en design.


Bekroond

2015 – Consumers Digest – In Recognition of Excellence Award for the Avon Outdoor Dining Set and Equinox Chaise Lounger

award

2014 – Design Excellence Award for the best Dining Table (Equinox Extending Table) International Casual Furniture and Accessories Show, Chicago

2014 – Design Excellence Award for the best Dining Chair (Monterey) International Casual Furniture and Accessories Show, Chicago

2011 – Certificate of Commendation for the high quality presentation of our stand at the RHS Chelsea Flower Show

2009 – Quattro sun lounger (with Infinity backrest adjuster) – Design Excellence Award. International Casual Furniture and Accessories Market (Tubular Materials category)

 

 

2006 – Horizon Sun Lounger – Design Excellence Award. International Casual Furniture Market, USA (Wood Casual Furniture category)

2006 – At the GLEE Exhibition, held at the National Exhibition Centre, Birmingham, Barlow Tyrie’s 120sqm exhibition stand was voted the best in its class by fellow LOFA members (Leisure and Outdoor Furniture Association). The contemporary design of the stand complemented Barlow Tyrie’s introduction of its new woven ranges of leisure furniture.
The award was presented to Sales Director, James Tyrie by Richard Ploughman, Secretary of LOFA.

2006 – Merchandising Excellence Award. International Casual Furniture Market, USA (Permanent Showrooms under 5,000 sq.ft)

Equinox high dining2005 – Equinox High Dining – Design Excellence Award. International Casual Furniture Market ,USA (Tubular Materials category)

 

 

2005 – Equinox Sun Lounger – Award of Excellence, Hospitality Design Exposition. Sponsored by International Interior Design Association (IIDA)

2004 – Equinox Sun Lounger – Design Excellence Award. International Casual Furniture Market, USA (Tubular Materials category)

2004 – Equinox Circular Dining Table – Design Excellence Award, (Wood Casual Furniture category)

2003 – Virage Sun Lounger – Award of Excellence, Hospitality Design Exposition. Sponsored by International Interior Design Association (IIDA)

2002 – Reims Refreshment Chest – ADEX Platinum Award, USA (Casual/Accessories/Storage category)

monaco teak lounger2000 – Monaco Sun Lounger - Gold Award for Design Excellence. Design Journal Magazine, USA (Contract/Outdoor/Lounge category)

 

 

1998 – Glenham Curved Seat - Beatrix Farrand Award for Design Excellence. House and Garden magazine, USA

1995 – Arundel Extending Dining Table - Lillian B. Winchester Best of Show Award. International Casual Furniture Market, USA

1995 – Arundel Extending Table - Design Excellence Award. International Casual Furniture Market, USA (Wood category)

1994 – Commodore Recliner Chair - Design Excellence Award. International Casual Furniture Market, USA (wood category)

Waveney bench1994 – Waveney Range - Silver Product Design Medal. International Garden and Leisure Exhibition (GLEE), UK

 

 

1985 – Commodore Steamer Chair - Silver Product Design Medal. International Garden and Leisure Exhibition (GLEE), UK

1984 – Balmoral Circular Dining Table - Silver Product Design Medal. International Garden and Leisure Exhibition (GLEE), UK